PAPUSKA – hernekeitto palvilihalla
Hernekeitot > PAPUSKA – hernekeitto palvilihalla
- 500 g Papuska-herneitä
- 3 l vettä
- Lihafondia tai lihaliemikuutio ohjeen/maun mukaan
- 1 keskikokoinen sipuli
- 1-2 porkkanaa
- 400 g kypsää palvilihaa
- 2 tl meiramia
- 1/2 tl mustapippuria
- 2 rkl KOTISINAPPI® Barbeque
Poista herneistä mahdolliset roskat. Huuhtele herneet. Laita herneet ja raikas vesi kattilaan. Anna seistä huoneenlämmössä yön yli.
Mittaa kylmä vesi kattilaan ja lisää herneet, liha ja sipuli. Anna kiehua 1-2 tuntia. Mausta valmis keitto suolalla. Jos käytät kypsää lihaa (esim. palvikinkkua tai säilykelihaa), lisää se keittoon noin puoli tuntia ennen valmistumista.