Herkullisia KOTISINAPPI® reseptejä niin arkeen kuin juhlaan

Kastikkeet

 

KOTISINAPPI® – sinappinen sitruskastike mm. graavatulle kalalle ja lämminsavulohelle

(4 annosta)

 

• 0,5 dl KOTISINAPPI® (Perinteinen)

• 0,5 dl sokeria

• 0,5 dl hienonnettua tilliä

• 1 sitruunan mehu

• ½ limen mehu

• n. 4 dl öljyä

 

Sekoita KOTISINAPPI®, sokeri, tilli sekä sitruunan ja limen mehu. Lisää öljy ohuena nauhana jatkuvasti sekoittaen.

 

 

 

KOTISINAPPI® – maustettu kermaviilikastike mm. vihanneksille ja paistetulle kalalle

(4 annosta)

 

• 2 rkl KOTISINAPPI® (Perinteinen)

• 2 dl kermaviiliä

• 1 rkl sokeria

• 1/2 rkl suolaa

• 1 kuutioitu suolakurkku

• ruohosipulia

• valkopippuria

 

Hienonna ruohosipuli ja kuutio suolakurkku. Sekoita kaikki ainekset kermaviiliin. Anna seistä hetki kylmässä kunnes “maut tasaantuvat”.

 

 

 

KOTISINAPPI® – sinappidressing

(salaateille / n. 6-8 annosta)

 

• 0,5 dl KOTISINAPPI® (Perinteinen)

• 1 keltuainen

• 0,5 dl hunajaa

• 0,5 dl omenviinietikkaa

• 1 tl suolaa

• ripaus valkopippuria

• 3-4 dl öljyä

 

Sekoita keltuainen, Kotisinappi, hunaja, omenaviinietikka ja mausteet kulhossa. Lisää öljy ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita niin kauan, kunnes kastike alkaa kiinteytyä (on majoneesimaista). Kastiketta voi ohentaa tilkalla appelsiinimehua.

Marinadit

 

KOTISINAPPI® – marinadi naudanlihalle

(n. 4-8 annosta)

 

• 0,5 dl KOTISINAPPI® (Perinteinen, Väkevä tai Barbeque)

• 2 rkl punaviinietikkaa

• 2 rkl soijaa

• 2 rkl rouhittua pippuria

• 2 rkl hunajaa

• 1 valkosipulin kynsi

• 1 rkl rakuunaa

• n. 2 dl öljyä

 

Sekoita KOTISINAPPI®, punaviinietikka, soija ja hunaja huolellisesti kulhossa. Murskaa valkosipuli ja lisää se ja muut mausteet kulhoon. Lopuksi lisää öljy ohuena nauhana joukkoon niin, että rakenne pysyy tasaisena. Pihvit voi laittaa marinoitumaan jo grillausta edeltävänä päivänä.

 

 

 

KOTISINAPPI® – marinadi vaalealle lihalle

(n. 4 annosta)

 

• 2 rkl KOTISINAPPI® (Perinteinen, Väkevä tai Barbeque)

• 1 rkl balsamicoa

• 1 rkl hunajaa

• 2 rkl chiliketsuppia

• 1 punainen paprika

• rouhittua mustapippuria

• tuoretta timjamia

 

Sekoita KOTISINAPPI®, balsamicoviinietikka, hunaja, chiliketsuppi, mustapippuri sekä pieneksi kuutioitu paprika. Lisää joukkoon tuore timjami ja sekoita huolellisesti. Pihvit voi laittaa marinoitumaan jo grillausta edeltävänä päivänä.

 

 

 

KOTISINAPPI® – marinadi kalalle

(n. 4 annosta)

 

• 1 rkl KOTISINAPPI® (Perinteinen, Väkevä tai Barbeque)

• 2 rkl fariinisokeria

• 1 sitruunan mehu ja kuoriraaste

• 1 greipin mehu

• 1 pieni punainen paprika raastettuna

• 1 punasipuli raastettuna

• 1 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna

 

Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita KOTISINAPPI®, fariinisokeri, sitruunan mehu ja kuoriraaste, greipin mehu, paprika, punasipuli sekä rosmariini. Marinoitumisaika vähintään 30 minuuttia.

Salaatit

KOTISINAPPI® – perunasalaatti

(n. 4-6 annosta)

 

• 1 dl KOTISINAPPI® (Perinteinen)

• 10 perunaa kuutioina

• 1 sipuli

• 1 suolakurkku

• 1 dl kermaviiliä

• 2 dl majoneesia

• 2 rkl kaprista

 

Pilko sipuli ja suolakurkku mahdollisimman pieneksi kuutioksi ja sekoita kermaviiliin. Lisää majoneesi ja mausteet. Sekoita. Kuori keitetyt, kylmät perunat ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Sekoita salaatti ja anna kastikkeen tekeytyä 2-3 tuntia ennen tarjoilua.

 

 

 

KOTISINAPPI® – kurkkusalaatti

(n. 4 annosta)

 

• 0,5 dl KOTISINAPPI® (Perinteinen)

• 3 dl kurkkusalaattia

• 1 dl täysmajoneesia

• ½ tl paprikajauhetta

• ½ murskattu valkosipulin kynsi

• valkopippuria

• mustapippuria

 

Sekoita Kotisinappi, kurkkusalaatti ja majoneesi keskenään. Lisää mausteet. Sopii mainiosti kesän grilliherkkujen lisukkeeksi tai kastikkeeksi, sekä kalalle että lihalle.

Seuraa meitä